Welcome to Port3101.org : Your BES Connection Mark forums read | View Forum Leaders
Port3101.org : Your BES Connection



Reply
LinkBack Thread Tools Display Modes
Single User Problem
 
  #1 (permalink)  
Old 01-31-2011, 03:55 PM
BES Admin
 
Join Date: Jun 2010
Location: Jackson, MS
Posts: 18
Question Single User Problem

Iíve got a single user (out of 300) who seems to be experiencing outages after 5AM every morning. His office is another state away and on its own exchange (2k3) server. The BES server is located in another physical location a state away from him. Iím not sure whatís going on with him, so I put him on a static static agent so I could watch his MAGT logs closely.

I've read a KB that mentions this is caused because his account is hidden from the GAL, but it's not. I checked the Exchange server and he is not hidden.

[30002] (01/30 00:00:16.439):{0x9B4} Server = <EXCH_SERVER>, Mailbox = /o=<DOMAIN>/ou=First Administrative Group/cn=Recipients/cn=<USER_NAME> Description = [Collaboration Data Objects - [MAPI_E_LOGON_FAILED(80040111)]]
[30002] (01/30 00:06:28.743):{0x9B4} Server = <EXCH_SERVER>, Mailbox = /o=<DOMAIN>/ou=First Administrative Group/cn=Recipients/cn=<USER_NAME> Description = [Collaboration Data Objects - [MAPI_E_LOGON_FAILED(80040111)]]
[30002] (01/30 00:12:50.473):{0x9B4} Server = <EXCH_SERVER>, Mailbox = /o=<DOMAIN>/ou=First Administrative Group/cn=Recipients/cn=<USER_NAME> Description = [Collaboration Data Objects - [MAPI_E_LOGON_FAILED(80040111)]]

(This specific error goes on for a while, but for reading purposes I did not post the whole thing.)

So when he sends or calls me and says his blackberry stopps working, I give him a new STATIC AGENT and his device begins working fine.. WTF?!?!

His mailbox was originally found in the wrong mailbox store, so we moved him to the correct one and I did not hear anything for a couple of days..(Maybe he was out of town.) However, this issue returned.

Also, some of his appointments are returning this error as well:

[40091] (01/30 00:01:01.097):{0x9B4} {<user>} GetAChildInstance - Filter of calendar folder failed to return appointment
[40092] (01/30 00:01:01.097):{0x9B4} {<user>} Start time: 00/11/0 02:00, End time: 2010/00/13 00:30 [Source Key = ]
[40091] (01/30 00:01:02.203):{0x9B4} {<user>} GetAChildInstance - Filter of calendar folder failed to return appointment
[40092] (01/30 00:01:02.203):{0x9B4} {<user>} Start time: 00/15/0 02:00, End time: 2010/00/13 00:30 [Source Key = ]
[40091] (01/30 00:01:03.209):{0x9B4} {<user>} GetAChildInstance - Filter of calendar folder failed to return appointment
[40092] (01/30 00:01:03.209):{0x9B4} {<user>} Start time: 00/16/0 02:00, End time: 2010/00/13 00:30 [Source Key = ]
[40091] (01/30 00:01:04.516):{0x9B4} {<user>} GetAChildInstance - Filter of calendar folder failed to return appointment
[40092] (01/30 00:01:04.516):{0x9B4} {<user>} Start time: 00/17/0 02:00, End time: 2010/00/13 00:30 [Source Key = ]

Environment Variables:
BES 5.0.2mr3
cdo.dll, Version: 6.5.8190.0
MAPI32.dll, Version: 1.0.2536.0
Multiple Exchange Servers (2k3, 2007 & 2010)
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2 (permalink)  
Old 01-31-2011, 03:57 PM
Cheese Sammich's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2008
Location: Long Island
Posts: 232
Default

What's the latency between the BES and this user's Exchange server?
If it's a slow link, you can expect issues such as what you're seeing with this user.
__________________
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 01-31-2011, 04:22 PM
BES Admin
 
Join Date: Jun 2010
Location: Jackson, MS
Posts: 18
Default

The ping time is great.

time<11ms

Last edited by CrackBerryGuy; 01-31-2011 at 04:26 PM.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 01-31-2011, 05:05 PM
BES Administrator
 
Join Date: Jun 2010
Location: In the woods
Posts: 28
Default

Quote:
Originally Posted by CrackBerryGuy View Post
Iíve got a single user (out of 300) who seems to be experiencing outages after 5AM every morning. His office is another state away and on its own exchange (2k3) server. The BES server is located in another physical location a state away from him. Iím not sure whatís going on with him, so I put him on a static static agent so I could watch his MAGT logs closely.

I've read a KB that mentions this is caused because his account is hidden from the GAL, but it's not. I checked the Exchange server and he is not hidden.

[30002] (01/30 00:00:16.439):{0x9B4} Server = <EXCH_SERVER>, Mailbox = /o=<DOMAIN>/ou=First Administrative Group/cn=Recipients/cn=<USER_NAME> Description = [Collaboration Data Objects - [MAPI_E_LOGON_FAILED(80040111)]]
[30002] (01/30 00:06:28.743):{0x9B4} Server = <EXCH_SERVER>, Mailbox = /o=<DOMAIN>/ou=First Administrative Group/cn=Recipients/cn=<USER_NAME> Description = [Collaboration Data Objects - [MAPI_E_LOGON_FAILED(80040111)]]
[30002] (01/30 00:12:50.473):{0x9B4} Server = <EXCH_SERVER>, Mailbox = /o=<DOMAIN>/ou=First Administrative Group/cn=Recipients/cn=<USER_NAME> Description = [Collaboration Data Objects - [MAPI_E_LOGON_FAILED(80040111)]]

(This specific error goes on for a while, but for reading purposes I did not post the whole thing.)

So when he sends or calls me and says his blackberry stopps working, I give him a new STATIC AGENT and his device begins working fine.. WTF?!?!

His mailbox was originally found in the wrong mailbox store, so we moved him to the correct one and I did not hear anything for a couple of days..(Maybe he was out of town.) However, this issue returned.

Also, some of his appointments are returning this error as well:

[40091] (01/30 00:01:01.097):{0x9B4} {<user>} GetAChildInstance - Filter of calendar folder failed to return appointment
[40092] (01/30 00:01:01.097):{0x9B4} {<user>} Start time: 00/11/0 02:00, End time: 2010/00/13 00:30 [Source Key = ]
[40091] (01/30 00:01:02.203):{0x9B4} {<user>} GetAChildInstance - Filter of calendar folder failed to return appointment
[40092] (01/30 00:01:02.203):{0x9B4} {<user>} Start time: 00/15/0 02:00, End time: 2010/00/13 00:30 [Source Key = ]
[40091] (01/30 00:01:03.209):{0x9B4} {<user>} GetAChildInstance - Filter of calendar folder failed to return appointment
[40092] (01/30 00:01:03.209):{0x9B4} {<user>} Start time: 00/16/0 02:00, End time: 2010/00/13 00:30 [Source Key = ]
[40091] (01/30 00:01:04.516):{0x9B4} {<user>} GetAChildInstance - Filter of calendar folder failed to return appointment
[40092] (01/30 00:01:04.516):{0x9B4} {<user>} Start time: 00/17/0 02:00, End time: 2010/00/13 00:30 [Source Key = ]

Environment Variables:
BES 5.0.2mr3
cdo.dll, Version: 6.5.8190.0
MAPI32.dll, Version: 1.0.2536.0
Multiple Exchange Servers (2k3, 2007 & 2010)

What happens when you use IEMSTEST, does it get the same errors?

After moving the user did you run handheld cleanup or restart the services (setting a static agent is a temp fix for BES to find the users mailbox however it shouldn't be used if it's not necessary)

The Mailstore the user was moved to, is anyone else on that store as well? are permissions setup correctly and propagating to that store?

What else is happening @ 5am every day in the enviro, any backups happening per chance?

You have a mixed mode enviro, where is the BESAdmin mailbox located?

On your Exchange 2003 servers, have you noticed any 9649 errors in the app logs?
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 01-31-2011, 05:25 PM
BES Admin
 
Join Date: Jun 2010
Location: Jackson, MS
Posts: 18
Default

Quote:
Originally Posted by HelixFelix View Post
What happens when you use IEMSTEST, does it get the same errors?

After moving the user did you run handheld cleanup or restart the services (setting a static agent is a temp fix for BES to find the users mailbox however it shouldn't be used if it's not necessary)

The Mailstore the user was moved to, is anyone else on that store as well? are permissions setup correctly and propagating to that store?

What else is happening @ 5am every day in the enviro, any backups happening per chance?

You have a mixed mode enviro, where is the BESAdmin mailbox located?

On your Exchange 2003 servers, have you noticed any 9649 errors in the app logs?
The Mailstore the user was moved to, is anyone else on that store as well? Yes 15other users Are permissions setup correctly and propagating to that store? Yes

What else is happening @ 5am every day in the enviro, any backups happening per chance? Not sure, I might have to get the Exchange Admin to look at that

You have a mixed mode enviro, where is the BESAdmin mailbox located? BESAdmin mailbox is located on a 2010 Exchange Server

On your Exchange 2003 servers, have you noticed any 9649 errors in the app logs? I'm going to check in just a few minutes
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 02-01-2011, 04:06 PM
BES Administrator
 
Join Date: Jun 2010
Location: In the woods
Posts: 28
Default

Quote:
Originally Posted by CrackBerryGuy View Post
The Mailstore the user was moved to, is anyone else on that store as well? Yes 15other users Are permissions setup correctly and propagating to that store? Yes

What else is happening @ 5am every day in the enviro, any backups happening per chance? Not sure, I might have to get the Exchange Admin to look at that

You have a mixed mode enviro, where is the BESAdmin mailbox located? BESAdmin mailbox is located on a 2010 Exchange Server

On your Exchange 2003 servers, have you noticed any 9649 errors in the app logs? I'm going to check in just a few minutes

That should have been "9646" errors instead, sorry.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trying to acheive nirvana - a single global BES domain Zippygit Port 3101: The BES Admin Bar & Grill 4 03-21-2011 09:36 AM
KB11841 - How to disable email redirection for a single BlackBerry smartphone on BES hdawg Featured BlackBerry KB Articles 0 09-20-2009 04:45 PM
KB18010 - Selecting Change Primary to Standby Instance on a single BES ... hdawg Featured BlackBerry KB Articles 0 08-16-2009 07:38 PM
2 BES in a single domain gpalmer Port 3101: The BES Admin Bar & Grill 2 07-30-2009 09:57 AM
Manually restarting a single Messaging Agent Otto Scripts & Tools / Hints & Tricks 8 05-28-2009 10:22 PM


All times are GMT -4. The time now is 02:14 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.


 

SEO by vBSEO 3.3.2 PL2